Ontmoet Alies!

Alies is Senior stedenbouwkundige

Voor een stedenbouwer is het extra leuk om de gemeente waar je woont nog mooier te maken. Ik ken het gebied en ik ken de mensen. Dat is een pluspunt, vind ik. Drie jaar werk ik nu hier, na een periode van freelancen.

Ede is voor mij een proeftuin

Gemeente Ede is heel divers. We hebben natuur, buitengebied, dorpen en de stad. Allemaal verschillende gebieden met elk hun eigen ontwerpopgaven. Dat maakt het werkpakket voor stedenbouwers en landschapschapsontwerpers heel divers. Ook werken we nauw met elkaar samen in ons ontwerpteam. Dat gaat heel goed. Er is veel te doen. Ede heeft veel ambities en we werken hard. We zijn heel gedreven ontwerpers, die gaan voor kwaliteit. We zijn een hechte club, waarin we lol met elkaar hebben en waar je jezelf mag en kan zijn. We willen de wereld (Ede en de Food Valley) echt beter en mooier maken. Die drive, die koesteren we, want daar zit de energie.

We leven in een spannende tijd waarin veel verandert. De digitale revolutie, klimaatverandering, de duurzaamheidsopgave. Dit heeft zowel invloed op het agrarisch als het stedelijk gebied. In beide gebieden zijn we met die veranderopgaven bezig . Ede biedt hierin ruimte voor experiment en innovatie.

Die drive, die koesteren we, want daar zit de energie. We willen de wereld echt beter en mooier maken.

World Food Experience Center

World Food Center en het station, dat is een voorbeeld van hoe we op een andere manier een gebied ontwikkelen. De interessante mix van functies en sferen die we hier willen creëren is uniek, nog nergens vertoond. In het Experience Center wordt het verhaal van de voedselwaardeketen verteld, ‘van grond tot mond’ maar ook in het grotere gebied eromheen komen allerlei voedselbelevingen. Attractief voorbezoekers, maar ook voor de bewoners van het gebied en de bedrijven. Als stedenbouwkundig ontwerper wil ik hier aan de ene kant een hele levendige en stedelijke plek maken en aan de andere kant de natuur van de Veluwe zo dicht mogelijk bij de stad brengen. We ontwerpen aan ensembles van nieuwbouw met de prachtige monumentale kazernegebouwen en aan groene parken zoals een voedselbos. Ook vind je hier straks toekomstgerichte woonvormen en nieuwe manieren van mobiliteit, zoals de zelfrijdende auto’s.

Terug naar medewerkeroverzicht

Alies Rommerts

Senior stedenbouwkundige