Ontmoet Arjen!

Arjen is Stagiair

Voor mijn stage van mijn opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen was ik op zoek naar een afstudeeropdracht. Ik heb een open sollicitatie naar de gemeente Ede gestuurd. Omdat ik graag bij een grote organisatie wilde afstuderen, koos ik voor Ede. Ook omdat ik het idee had dat de begeleiding bij een gemeente goed zou zijn. Een vriend van mij had al eens bij Ede stage gelopen en die vond de sfeer leuk.

Interessante opdracht

Ede bood mij een mooie opdracht over een wetswijziging in de rechtspositie van ambtenaren. Op school interesseerden mij veel rechtsgebieden. Bij Ede kon ik een opdracht doen op het gebied van arbeidsrecht.

Ik heb een mooie tijd gehad bij de afdeling Personeel en Organisatie. Vanaf het begin was het fijn werken.

 

Voor mijn opdracht heb ik in kaart gebracht wat de invloed is van de wetswijziging op alle arbeidsvoorwaarden van de gemeenteambtenaren. Ik heb een overzicht opgeleverd met alle lokale regelingen en wat er moet veranderen plus een verslag met aanbevelingen. De uitvoering, daar kunnen ze nu zelf mee aan de slag. Dat is ook nog een hele klus.

 

Ik hoorde erbij

Mijn vriend had gelijk. Er heerst een prettige sfeer om in te werken. Ik voelde mij op mijn gemak. De collega’s gaan op een gelijkwaardige manier met elkaar om. Ik werd serieus genomen en voelde mij erbij horen.

 

 

“Ondanks drukte op de werkvloer, stond mijn begeleider altijd voor me klaar”

 

 

Geen drempel om hulp te vragen

De begeleiding was top. Die kon niet beter! Voordat ik met mijn stageopdracht begon heb ik samen met mijn begeleider het plan van aanpak voor school gemaakt. We hebben de opdracht zo geformuleerd, dat deze ook geschikt was om op af te studeren. De opdracht diende een dubbel doel. Dat deze ook voor school nodig was, daar werd goed rekening mee gehouden.

Ondanks de drukte op de werkvloer stond mijn stagebegeleider altijd voor me klaar. Ze maakte tijd voor me vrij als dat nodig was. Ik voelde dan ook geen drempel om hulp te vragen.

Mijn opdracht heb ik met een goed cijfer kunnen afsluiten. Mijn HBO Rechten heb ik nu afgerond. Na de zomervakantie start ik met een studie Rechten aan de Radboud Universiteit.

Terug naar medewerkeroverzicht

Arjen Veldhuizen

Stagiair