Ontmoet Jan !

Jan is Afdelingsmanager Toezicht

Eind 2009 kwam ik vanuit de Politie bij de afdeling Veiligheid. Als adviseur heb ik hier mooie opdrachten uitgevoerd. Samen met regiopartners heb ik bijvoorbeeld het regionaal crisisplan opgesteld en Burgernet opgezet. Ongeveer vier jaar later werd ik benaderd door collega’s. Er was een plek vrijgekomen als afdelingsmanager bij de afdeling Toezicht. Vanwege mijn achtergrond bij de Politie sprak deze rol op deze afdeling en de doelgroep medewerkers mij erg aan.

We zijn een lerende organisatie
Ik vind het belangrijk dat wij een lerende organisatie zijn. We moeten fouten durven maken, want daarvan kun je leren. Mijn mensen geef ik hiervoor de ruimte. Ook bied ik op mijn afdeling ruimte aan stagiaires. We zijn een erkend leerbedrijf en bieden continue een opleidingsplek aan zes stagiaires. Hiervoor hebben we een samenwerking met het ROC A12 voor de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid. Eigenlijk ben ik samen met mijn mensen steeds bezig met de verdere ontwikkeling van de afdeling, de meerwaarde die mijn mensen bieden in de openbare ruimte, het zijn van een volwaardige netwerkpartner. Dit doet ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid.

Doordat ik hier als manager de ruimte en vrijheid krijg om zaken te doen en zaken voor elkaar te krijgen, staat er een afdeling die er toe doet!

Ze kijken het goede voorbeeld bij ons af!
Landelijk hebben wij hier een voorbeeldrol, ze komen overal vandaan om te kijken hoe wij het hier doen. We hebben onder andere een eigen meldkamer, jeugdboa’s en een goed opleidings- en trainingsprogramma. We zijn een kweekvijver voor mensen die verder willen. Proactieve mensen met verantwoordelijkheidsgevoel die willen samenwerken met de burger en die hier als junior binnenkomen, kunnen via een loopbaanpad doorgroeien. Daarvoor bieden wij perspectief.
Doordat ik hier als manager de ruimte en vrijheid krijg om zaken te doen en zaken voor elkaar te krijgen, staat er een afdeling die er toe doet! Dat doe ik samen met een gemêleerd gezelschap, mannen, vrouwen, met diverse culturele achtergronden in de leeftijd van 19 tot 61 jaar. Wat ons vooral bindt, is de passie voor ons vak!

Terug naar medewerkeroverzicht

Jan van Ginkel

Afdelingsmanager Toezicht