Ontmoet Jeanny!

Jeanny is Projectleider

Door een eerdere stage-ervaring bij een gemeente wist ik dat de gemeente de juiste plek voor mij was om met mijn achtergrond en persoonlijke ambities aan het werk te gaan.  De vacature van junior projectleider kwam precies op het juiste moment voorbij, ik was klaar voor een volgende stap.

Na mijn studie heb ik eerst drie jaar in de civiele tak (wegenbouw) gewerkt bij een ingenieursbureau. Hier ben ik betrokken geweest bij veel (grote) projecten en aanbestedingen. In deze rol stond ik aan de kant van de opdrachtnemer. Graag wilde ik een rol aan de opdrachtgeverskant met onderwerpen zoals gebiedsontwikkeling met woningbouwprogramma’s op de agenda. Nu na een half jaar hier te werken, weet ik dat ik een goede inschatting heb gemaakt en dat dit werk mij ligt.

 

Om de tafel met deskundigen en bewoners

De planvormingskant vind ik interessant. Ik zit als medetrekker van projecten aan tafel met beleidsmakers, planologen en financieel deskundigen. Van alle disciplines krijg ik wat mee. Bovendien zit er veel afwisseling in mijn werk. Naast het leiden van projecten organiseer ik bewonersavonden en beantwoord ik hun vragen op een eerlijke en duidelijke manier. Ik heb een fijn contact met bewoners. Samen met je projectteam je doelen halen en zorgen dat er een mooi plan ligt waar je mee naar de bewoners kunt en uiteindelijk je project kunt realiseren, dat vind ik het mooist aan mijn werk.

 

“Samen met je projectteam je doelen halen en zorgen dat er een mooi plan ligt waar je mee naar de bewoners kunt en uiteindelijk je project kunt realiseren, dat vind ik het mooist aan mijn werk.”

 

Een fijn team waar we hard werken

Ik ben er best trots op dat ik als junior ingestapt ben en al veel zelfstandig opgepakt heb. Van de projectleiders waar ik mee samenwerk krijg ik de ruimte en deze pak ik ook. Ik krijg hier veel waardering terug.

 

Over het algemeen vind ik dat gemeente Ede een goede afspiegeling heeft van leeftijdsopbouw binnen de organisatie. Alle categorieën projectleiders kom je hier tegen van junior tot senior. Ook binnen de projectteams varieert de leeftijdservaring. Onderling kunnen we veel van elkaar leren. Intern zie ik hier veel mogelijkheden om op termijn door te groeien. We werken hard, leveren goede prestaties en zijn heel open naar elkaar.

 

Voor de sociale binding zorgen we met elkaar. Binnen onze afdeling betekent dit dat iedereen deel neemt aan een groepje en iets betekent voor de afdeling. Het groepje werkplezier zorgt voor gezamenlijke activiteiten in de afdeling door bijvoorbeeld lunches met een quiz te organiseren. Ikzelf neem deel aan het groepje kennisuitwisseling. Wij lichten actuele thema’s uit en brengen iedereen op de hoogte in een digitaal magazine of door pitches in onze afdelingsoverleggen.

 

Jonge ambtenaren leren van elkaar bij de Poema’s
Ik sluit ook graag aan bij de Poema’s, een club voor jonge ambtenaren tot 35 jaar. Zij organiseren onder andere borrels om andere jongeren te ontmoeten buiten je eigen afdeling. Fijn om samen zaken uit te wisselen en van elkaar te leren.

Terug naar medewerkeroverzicht

Jeanny Koster

Projectleider