Ontmoet Judith!

Judith is Communicatieadviseur

Als “groentje” kwam ik hier 10 jaar geleden werken. Eerder had ik er mijn afstudeerstage en een project gedaan. Ik wilde graag blijven, maar op dat moment was die mogelijkheid er niet. Anderhalf jaar later werd ik benaderd en kon ik aan de slag als junior adviseur.

Buitenstebinnen

Die klik met de organisatie was er toen en die is er nu nog steeds! De overheid is voor mij een interessante werkomgeving, omdat er altijd verschillende belangen zijn die we af moeten wegen. We houden goed in de gaten wat er in de samenleving gebeurt en proberen dat te vertalen naar de organisatie en andersom. ‘buitenstebinnen’, noemen we dat. Als inwoner van Ede heb ik extra ‘voelsprieten’ in de samenleving. Het werk dat ik doe, raakt mijn eigen woonomgeving. Dat maakt het extra boeiend.

“Resultaat zien van al mijn inspanningen, daar word ik blij van.”

Werken aan zo veel mogelijk mensen naar de stembus
Een project dat veel impact heeft gehad en waar ik met veel plezier aan heb meegewerkt, is het referendum over de koopzondag. Ons doel was om zoveel mogelijk inwoners naar de stembus te krijgen. Dat is ons gelukt! We hadden een hoge opkomst. Om dit doel te bereiken heb ik onder andere een debat georganiseerd en een pop-up store geopend waar politieke partijen hun mening konden laten horen. We hebben ook inwoners aan het woord gelaten, via filmpjes die we deelden op social media. Extra leuk was dat ik zelf de uitslagenavond kon presenteren.  Resultaat zien van al mijn inspanningen, daar word ik blij van.

Ruimte voor ontwikkeling
25 jaar was ik, toen ik hier begon. Ik was nog onzeker over wat ik kon. Ik heb vooral geleerd om zekerder te zijn van mezelf en mijn eigen kunnen, meer te zijn wie ik ben. De trainingen van ons Loopbaancentrum Groe! heb ik veel aan gehad. Persoonlijke effectiviteit, adviesvaardigheden, maar vooral het oefenen in praktijk heeft me goed geholpen. Heel fijn dat je hier als medewerker gebruik van kan maken. Dat deze organisatie dat biedt, vind ik een plus. Ik heb geleerd dat ik als adviseur mijn eigen instrument ben. Dat is wat ik meeneem in mijn werk. Door die ontwikkeling ben ik een betere adviseur en doe ik mijn werk beter.

Terug naar medewerkeroverzicht

Judith Wind-de Witte

Communicatieadviseur