Ontmoet Lucie!

Lucie is Adviseur Integrale Programmering

In de 25 jaar dat ik hier werk heb ik een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Ik kwam hier binnen als administratief medewerker bij de afdeling Grondzaken en nu werk ik als adviseur integrale programmering.

Bij Grondzaken kreeg ik steeds meer en andere taken op mijn bordje, doordat ik de taken van administratief medewerker snel ontgroeid was. Van grondverhuur rolde ik in leegstandbeheer en het aanbesteden van sloopwerken. Bij de uitbreiding van taken kreeg ik ook altijd mogelijkheden om opleidingen en cursussen te doen.

 

Nieuwe zaken opstarten en processen beschrijven is mijn ding

Nu heb ik als persoon oog voor kansen en kreeg ik ook steeds de gelegenheid om nieuwe dingen uit te proberen. De functies die volgden waren stuk voor stuk nieuwe functies. Ik ontdekte dat Ik het vooral leuk vind om nieuwe zaken op te starten en processen te beschrijven in samenspraak met alle partijen. Het met elkaar bedenken waarbij ik het dan coördineer. Als het eenmaal loopt, dan vermindert mijn belangstelling en wordt het weer tijd voor iets nieuws.

 

“Er komen hier steeds gemeenten en andere organisaties kijken hoe wij onze planning hebben ingericht.”

 

Het mooiste dat ik afgelopen tijd gemaakt heb

Mijn paradepaardje is de KIP, de kaart voor integrale planning. Dat is het mooist wat ik in de afgelopen tijd heb gemaakt. Elke afdeling, zoals programmering, verkeer, ruimtelijke projecten en wijkbeheer, maakt zijn eigen planning voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden in de openbare ruimte. Stel dat in 2018 wegonderhoud staat gepland en in 2019 vervanging van riool. Dat is voor de burger niet fijn, als we de weg twee keer afsluiten.

 

Gezamenlijk kijken we dan welke slimme combinaties we kunnen maken, zodat de burger één keer met werkzaamheden te maken krijgt. Met de KIP heb je ook een prachtig instrument waarmee je richting de bewoners kunt communiceren en met de manier waarop wij de KIP inrichten, zijn we uniek. Er komen hier steeds gemeenten en andere organisaties kijken. De KIP wil ik nog verder uitbreiden, zodat we ook met externe partijen zoals de netbeheerders en Woonstede kunnen samenwerken en bewonersinitiatieven beter kunnen integreren. De kar hebben we nu in beweging, maar die moet nog wat lekkerder gaan rollen.

 

Zo veel mogelijkheden!
Nog steeds is het voor mij leuk om hier te werken. Er zijn hier zoveel kansen voorbij gekomen, die ik gepakt en gekregen heb. Daardoor heb ik nooit de behoefte gehad om buiten de deur te kijken. Dat was ook helemaal niet nodig, omdat hier door de vele verschillende afdelingen ook veel mogelijkheden en uitdagingen zijn.

Terug naar medewerkeroverzicht

Lucie Theunissen

Adviseur Integrale Programmering