Ontmoet Martien!

Martien is Afdelingsmanager Programmering

Voor een mens met een groen hart is het een droom om te mogen werken in een gemeente met zoveel groen. Ede behoort qua oppervlakte tot één van de grootste gemeenten van Nederland. Dat maakt het werkveld heel divers.

20 jaar heb ik bij adviesbureaus gewerkt en aan allerlei overheden advies gegeven. Op een gegeven moment heb ik voor mezelf een keuze gemaakt om me te verbinden aan een organisatie. De kans kwam voorbij om hier als manager in de leefomgeving aan de slag te gaan.

Het mooie van mijn vak is, dat ik met mensen bezig ben die werken in de buitenruimte, dat wat de burger elke dag ervaart.

Een rol in een grote verandering
Beheer Openbare Ruimte stond aan de vooravond van een grote verandering. Vanuit mijn functie kon en kan ik een grote rol spelen bij deze verandering. Met elkaar nadenken hoe het anders kan, wat dat betekent voor de mensen en hoe je mensen daarin begeleidt en coacht. Het mooie van mijn vak is, dat ik met mensen bezig ben die werken in de buitenruimte, dat wat de burger elke dag ervaart.

We gaan nu écht anders te werk!
Nu 3,5 jaar later zijn we op een hele andere manier aan het werk. Er heeft een kanteling plaatsgevonden. Waren we destijds heel specialistisch aan het werk, kijken we nu veel breder. We kijken over onze vakgrenzen heen, generalistischer, vraaggestuurd en veel meer samen. Dat doen we allemaal om het voor alle inwoners van Ede en bezoekers nog mooier te maken. De lijn die we destijds bij de verandering hebben ingezet weten we goed vast te houden, ondanks alle hobbels en tegenslagen. De doorontwikkeling brengt ons van goed, via beter naar best. Een uitgebreid opleidingsprogramma “Vakmanschap en meesterschap leefomgeving” helpt ons daarbij. Vakmanschap gaat vooral over kennis en vaardigheden en met Meesterschap ben je meester over jezelf, over je gedrag en je eigen ontwikkeling.

Terug naar medewerkeroverzicht

Martien Hagens

Afdelingsmanager Programmering