Ontmoet Martijn!

Martijn is Adviseur Informatiemanagement/CISO

Via het uitzendbureau ben ik ruim 6 jaar geleden bij de gemeente terechtgekomen. Ik was afgestudeerd in small business en retail management. Het was geen gemakkelijke tijd om aan het werk te komen. Bij het Klant Contact Centrum kon ik aan de slag als telefoniemedewerker. Op dat moment had ik nog geen idee wat een gemeente allemaal deed. Mensen komen met allerlei soorten vragen bij het KCC. Vanuit die plek was het heel fijn om oplossingen aan te dragen of als wij het niet zelf konden oplossen als wegwijzer te fungeren. Het mooist was natuurlijk als de inwoner/klant met één telefoontje al geholpen was. Dat dienstverlenende, dat spreekt me aan. Eigenlijk was ik op zoek naar een plek waar ik echt een maatschappelijke bijdrage kan leveren, iets voor anderen kan betekenen. En dat had ik hier gevonden!

Ondernemerschap

Wat ik ook interessant vond is dat ik de processen achter de schermen zag. Op dat moment zag ik pas wat er allemaal op een gemeente afkomt. Graag wilde ik meedenken hoe we nieuwe processen kunnen inrichten of bestaande processen kunnen verbeteren. Die ruimte werd mij ook geboden, in de periode van 4 jaar waarin ik als coördinator bij het KCC heb gewerkt. Ik zie het als een uitdaging als er een opdracht op mijn pad komt, waarbij het in het begin nog niet helder is hoe dit aan te vliegen. De uitdaging is dan om dit zo goed mogelijk voor de klant en kostenefficiënt te gaan organiseren.

 

 

“Bij gemeente Ede kan ik echt een maatschappelijke bijdrage leveren, iets voor anderen betekenen”

 

 

Ede maakt doorstroom mogelijk

Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Via het Loopbaancentrum Groe! heb ik een loopbaantraject gedaan. Ik besloot een nieuw pad in te slaan, waarin ik mijn ervaring met procesontwikkeling en -verbetering kon meenemen. Precies op het juiste moment kwam de functie adviseur informatiemanagement/CISO bij IPPM vrij. Voor de CISO functie voldeed ik niet aan de werkervaring en kennis. De afdelingsmanager heeft bewust de keuze gemaakt om doorstroom in de organisatie een kans te geven. Die functie deel ik nu met een ervaren collega. Daar kijk ik de kunst vanaf en zo blijft er meer kennis in de organisatie behouden. Ik zie dit als een win-win constructie.

Terug naar medewerkeroverzicht

Martijn van Ginkel

Adviseur Informatiemanagement/CISO