Ontmoet Omar!

Omar is Uitkeringsspecialist

Van jongs af aan wist ik al dat ik bij een gemeente wilde werken. Als jongetje van 8 kwam ik vanuit Irak naar Nederland. Vrij snel leerde ik de Nederlandse taal. Daardoor werd ik overal mee naartoe genomen om voor mensen die de Nederlandse taal niet machtig waren te vertalen in het Arabisch. Zo had ik contact met allerlei instanties en hielp ik mensen met het invullen van formulieren. Daarmee is mijn interesse voor het werken bij een gemeente gewekt en die interesse is altijd gebleven. Ik wilde de dienstverlening in. Deze baan bij Ede is een perfecte match.

Nadat ik mijn HBO studie Social Work had afgerond, was het niet eenvoudig om bij een gemeente in te stromen. Bij de meeste vacatures die mij aanspraken was een ervaring van rond de 3 jaar een vereiste. Daarom heb ik eerst via een detacheringsbureau opdrachten bij verschillende gemeenten gedaan, om werkervaring op te doen. Intussen had ik me ook aangemeld voor een jobalert bij WerkeninGelderland. Dagelijks kreeg ik de openstaande vacatures van de aangesloten gemeenten in mijn mailbox. Bij deze functie zocht Ede een startende uitkeringsspecialist met weinig specifieke werkervaring. Hier leer ik het vak on the job.

 

Bij Ede kon ik instromen in een startersfunctie en leer ik het vak on the job”

 

 

Warm bad

In Ede ben ik in een warm bad terechtgekomen. Ik word heel goed begeleid. Ik vind het leuk, heb leuke collega’s en doe mijn werk goed. Naast de begeleiding word ik ook in het diepe gegooid. Mijn begeleider houdt een oogje in het zeil: doet hij wat hij moet doen en doet hij het op de juiste manier. Als ik het goed doe, word ik steeds meer losgelaten. Deze werkmethode ervaar ik als heel prettig. Al vrij snel kon ik zelf aan de slag. In de afgelopen maanden heb ik veel kennis opgedaan van het Sociaal Domein en van de Participatiewetgeving. Ook ben ik op cursus geweest en die cursus heb ik met een goed resultaat afgerond. Ik ben dankbaar voor de kans die ik gekregen heb. Ik heb het hier erg naar mijn zin.

Terug naar medewerkeroverzicht

Omar Louis

Uitkeringsspecialist