Informatie stage

Wil jij graag ervaring opdoen bij de gemeente Ede? Leuk!

We leren graag van jouw frisse blik en de kennis die je mee neemt van je opleiding. Jaarlijks begeleiden wij ca. 90 stagiairs van verschillende niveaus.

 

Er zijn 2 manier waarop je kunt solliciteren voor een stage:

– Je kunt reageren op een stage vacature

– Je kunt een stageverzoek indienen

 

Erkend leerbedrijf

De gemeente Ede is een erkend leerbedrijf.

 

Vergoeding

Tegenover jouw harde werk staat natuurlijk ook een beloning. Aan jou wordt er een maandelijkse stagevergoeding toegekend. Dit geldt niet voor kortdurende stages (snuffelstages). De hoogte van de stagevergoeding is afhankelijk van het type onderwijs dat je volgt.

We zetten de vergoedingen even voor je op een rij in de tabel hieronder.

 

Opleiding Vergoeding (m.i.v. 01-09-2020)
lbo-stages € 300,- bruto per maand
Mbo-stages € 300,- bruto per maand
Hbo- en wo-stages € 400,- bruto per maand

 

Bij bovenstaande vergoedingen gaan we uit van een voltijdstage van 36 uur. Loop je minder dan 36 uur stage? Dan krijg je een vergoeding naar rato.

 

Beschik je niet over een OV-kaart dan vergoeden wij je reiskosten.

 

Begeleiding

Als je start bij de Gemeente Ede krijg je een begeleider. Hij of zij kan jou wat leren op het gebied van je studieonderwerp. Jouw stagebegeleider gaat aan de slag met het plannen en regelen van diverse kennismakingsgesprekken. Ook wordt een introductieprogramma voor je opgesteld en krijg  je begeleiding om uiteindelijk je stageperiode succesvol af te ronden. Hij of zij is ook mede verantwoordelijk voor het beoordelen van de door jou uitgevoerde taken

 

Verlof

Bij een stageperiode van twee maanden of langer op basis van (gemiddeld) 36 uur per week, heb je recht op 8 uur verlof per maand met doorbetaling van de eventuele stagevergoeding. Dit verlof neem je op na overleg met je directe collega’s en je stagebegeleider.

 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over een stage bij de gemeente Ede? Mail naar stage@ede.nl of bel 14 0318.