Werken bij Ede

Werken bij Ede

Bij de gemeente Ede heb je zelf de regie over je eigen werk. Als medewerker ben je initiatiefrijk, ondernemend en enthousiast om, samen met je collega’s, bij te dragen aan de ontwikkelingen die de gemeente voor ogen heeft. Samen werken we met ambitie aan een hechte sociale infrastructuur, sterke wijken en een uitstekend vestigingsklimaat voor bedrijven.

Maak werk van de gemeente Ede!

Meer over de gemeente Ede

Onze vier pijlers

Wendbaar en weerbaar

Afbeelding wendbaar en weerbaar

Wendbaar door per situatie te kijken wat we voor inwoners kunnen betekenen. Tegelijkertijd moeten we weerbaar zijn, door duidelijk te maken wat we te bieden hebben en aan te geven waar de grenzen liggen.

Wendbaar en weerbaar

Binnenste buiten

Foto binnenste buiten

We draaien onze werkwijze om. We doen ons werk niet automatisch zoals we het altijd al deden, maar kijken eerst wat mensen nodig hebben. Daarvoor is het belangrijk om te geïnteresseerd te luisteren naar inwoners en na te denken wat we ermee kunnen.

Binnenste buiten

Zorgen dat het gebeurt

Foto zorgen dat het gebeurt

We passen onze rol dus aan. Hoe we met een situatie omgaan, verschilt per keer. De ene keer moeten we de wet handhaven of een knoop doorhakken. De andere keer denken we met mensen mee of brengen we ze in contact met andere inwoners, bedrijven of organisaties.

Zorgen dat het gebeurt

Bouwen op vertrouwen

We werken vanuit vertrouwen in elkaar. Je bent als medewerker nieuwsgierig naar wat een inwoner of ondernemer wil. Je gaat ervan uit dat de ander het goed bedoelt. Zo kun je samen tot goede ideeën komen en mooie plannen uitvoeren.

Bouwen op vertrouwen

Wij hebben momenteel 6 openstaande vacatures!

Bekijk alle vacatures

Leren en ontwikkelen

De ontwikkeling van jouw unieke talenten speelt een belangrijke rol bij de gemeente Ede. Ontwikkeling van je persoonlijke vaardigheden en competenties, je vakkennis, en van je loopbaan. Je krijgt de ruimte om te groeien in je werk en om door te groeien naar een andere rol of functie. Jij hebt de regie over jouw ontwikkeling, ons ontwikkelcentrum Groe! faciliteert je hierin en biedt opleidingen, trainingen en coaching.

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden bieden ruimte voor maatwerk en persoonlijke groei. Met ons loopbaancentrum Groe! faciliteren we je persoonlijke– en loopbaanontwikkeling. Een goede afstemming tussen werk en privé vinden we belangrijk. We werken bij de gemeente Ede plaats- en tijdonafhankelijk en we bieden een Individueel Keuze Budget. Jij maakt keuzes over de inhoud van je arbeidsvoorwaarden zodat die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Poema’s – Jonge Ambtenaren

Met jouw frisse blik als starter ben je bij de gemeente Ede meer dan welkom. Een nieuwe kijk op onze organisatie, daar houden we van. Omdat je als jong talent dezelfde ervaringen opdoet en dezelfde zaken meemaakt, is prettig om dat met elkaar te delen in ons Edese jonge ambtenarennetwerk “de Poema’s”.

Sollicitatieprocedure

De gemeente Ede vindt het belangrijk dat de sollicitatieprocedure voor iedereen duidelijk is. Lees daarom hier hoe de sollicitatieprocedure in hoofdlijnen verloopt.

Ontmoet je nieuwe collega’s!

"“Ede investeert in dicht bij de bewoner staan. Dit creëert meer betrokkenheid van bewoners.”"

Rafza Hussainali

Gebiedsmanager

"Bij Ede kon ik instromen in een startersfunctie en leer ik het vak on the job”"

Omar Louis

Uitkeringsspecialist

"Ede is voor mij een proeftuin, want Ede biedt ruimte voor experiment en innovatie."

Alies Rommerts

Senior stedenbouwkundige

Ontmoet je nieuwe collega’s!